Oferte Litoral 2024 Romania,Bulgaria,Grecia,Turcia,Egipt.Super Early Booking Vara 2024

Cauta unitati de cazare si ofertele Litoral 2024

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Tunisia


44 - unitati de cazare

7 - statiuni , 12 - unitati de 5 stele , 25 - unitati de 4 stele , 7 - unitati de 3 stele

Tunisia

Tunisia (Republica Tunisiana) este o tara situata in nordul Africii. Se invecineaza cu Algeria in vest si Libia in est.

Fenicienii au intemeiat asezari pe teritoriul actual al Tunisiei, in jurul anului 1000 i.Hr., cea mai importanta fiind Cartagina.

Este tara cea mai nordica a Africii situata intre desertul Sahara si Marea Mediterana. Nord-vestul tarii este marginit de Muntii Atlas. Muntii mai inalti sunt aliniati pe directia nord-est Cap Bon, spre sud-vest unde se afla muntele cel mai inalt (Djebel Chambi 1544 metri). In sudul muntilor se afla o zona de depresiune, iar apoi aceasta regiune fiind urmata in sud de Sahara. La granita cu Libia este sesul Djeffara limitat de Dahar un platou calcaros (600 metri altitudine) care continua spre mare cu un strand nisipos.

Tunisia are o clima arida in sud, care devine mai umeda spre tarmul marii la nord.

Populatia este formata din arabi si berberi. Ca fosta colonie franceza, minoritatea cea mai importanta dintre europeni sunt francezii, urmati de italieni si maltezi.

Turismul in Tunisia este una dintre cele mai dinamice sectoare ale economiei si o sursa importanta de valuta pentru tara. Aproximativ 6 milioane de turisti/an viziteaza Tunisia. Numarul turistilor romani in Tunisia in ultimii ani a inregistrat o evolutie constanta. 

Cele mai mari statiuni turistice din Tunisia sunt in urmatoarele orase: Djerba (insula), Sousse, Hammamet, Monastir, Sfax, Tozeur (oras-oaza).