Oferte Litoral 2024 Romania,Bulgaria,Grecia,Turcia,Egipt.Super Early Booking Vara 2024

Cauta unitati de cazare si ofertele Litoral 2024

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Maldive


24 - unitati de cazare

1 - statiune , 6 - unitati de 5 stele , 14 - unitati de 4 stele , 4 - unitati de 3 stele

Maldive

Altitudine: 2,4m

Maldive sau Insulele Maldive, este o tara insulara formata dintr-un grup de atoli din Oceanul Indian, situat la sud-vest de India in Marea Laccadivelor din Oceanul Indian. Arhipelagul este alcatuit din 26 de atoli ce formeaza un teritoriu ce contine 1192 insule din care 250 sunt locuite.

  • Ari Atoll face parte din insulele de atoli din Maldive si se afla intr-o continua dezvoltare turistica. A fost divizata in doua sectiuni: Ari Atoll de Nord si Ari Atoll de Sud.
  • Lhaviyani Atoll este o insula cu capitala la Naifaru. Atolul dispune de 4 statiuni: Kuredhu, Komandoo, Kanuhuraa si Palmbeach.
  • Nord Male Atoll in sudul lui Nord Male Atoll se afla Male, capitala insulelor Maldive. Aici se afla centrul turismului din Maldive, cu cel mai mare numar de statiuni. Este situat foarte aproape de aeroport si se pot vizita Muzeul National si Parcul Sultan, situat în apropierea muzeului, Hukuru Miski, o veche moschee, Moscheea Vinerea Mare, clubul Babuna. Pentru shopping exista Singapore Bazaar, cu produse locale, traditionale, dar si de import.
  • Sud Male Atoll ofera locuri exotice, incantatoare dar si experiente culinare si culturale deosebite.

Facilitatile de cazare sunt numeroase, hotelurile fiind confortabile şi oferind suficiente spatii de cazare.

Maldive este cel mai mic stat asiatic, atat din punc de vedere al populatiei cat si al suprafetei. Este de asemenea statul cu cea mai mica altitudine maxima din lume (2,4 metri).

Legat de religie : din secolul al III-lea budismul a fost religia principala a locuitorilor, pana in 1153 cand in arhipelag a fost introdus islamul. In 1558 arhipelagul intra sub influenta Imperiului Portughez si apoi al celui Olandez din 1654. In 1887 devine un protectorat britanic. In 1965, arhipelagul devine independent iar din 1968 forma de organizare statala este republica.

Cand ne gandim la Maldive ne imaginam un paradis: plaje cu nisip alb, lagune cu apa turcoaz, cu rezervatii de recifuri de corali, pesti multicolori, apusuri spectaculoase, care iti taie respiratia. Este intr-adevar o alegere minunata pentru o vacanta de neuitat. Insule salbatice sau resorturi de lux, vile moderne sau bungalow-uri pe apa sau spa-uri amenajate in fiecare resort, toate fac din Maldive o destinatie ideala pentru relaxare, departe de agitatia si stresul cotidian.

Cand mergi: Maldive este destinatia preferata a europenilor care vor sa faca plaja in perioada de iarna. Sezonul de varf este cuprins intre lunile decembrie si aprilie, in timp ce perioada cuprinsa intre lunile mai si octombrie este mai putin propice sejururilor, fiind cea mai ploioasa.

Limba nationala este dhiveni, insa multi localnici vorbesc engleza.